Jag tog mod till mig och skickade ett brev till kvinnan som jag återsåg efter tretton år när jag var på besök i det förflutna. Hon svarade på mitt brev och ett brev blev till några stycken utväxlade.

Hon är sedan länge lyckligt gift med den man som hon var förlovad med när vi lärde känna varandra och de har nu tre barn tillsammans. Hon verkar leva ett bra liv, men saknar dansen och klättringen. Nu har hon precis hittat någon att klättra med och planerar att ta upp hobbyn igen. Dansen är svårare att ta upp eftersom hon, liksom jag, inte tycker om dansbandsmusik och eftersom det är det enda som erbjuds där hon bor.

En sak som hon skrev gav mig en tankeställare och fick mig att revidera min syn på den relation vi hade; Hon bad om ursäkt om hon hade gjort mitt liv krångligt. Hon berättade att hon när vi umgicks bara umgicks med män som hon kände sig attraherad av och att det flera gånger ledde till situationer som hon fick dra sig ur med en känsla av falskhet. Jag svarade att hon inte hade gjort mitt liv krångligt och att hon inte behövde be om ursäkt. Som jag minns det var hon tydlig med att hon var upptagen och jag vågade därför inte hoppas på något mer mellan oss.

Det fick mig att inse att även om hon är ett av mina mer positiva och ljuva minnen så följer vår relation precis samma mönster som de flesta av mina relationer har gjort: Jag blev förtjust i någon som tyckte om min uppmärksamhet men som inte ville ha mig.

Kanske tycker jag mer om flirtis än vad jag är medveten om och kanske söker jag mig till sådana kvinnor eftersom jag, precis som de flirtiga kvinnorna, får min självkänsla tillfälligt stärkt av bekräftelsen? Kanske jag egentligen behöver och borde leta efter en kvinna som är mer trygg i sig själv, inte är så beroende av bekräftelse och därmed också har ett mindre flirtigt sätt?