Först tänker jag när Supergirl skriver och berättar att hon inte känner sig redo att dejta och att det hon kan erbjuda är sin vänskap att jag än en gång har missförstått en kvinna. Det är förstås en sak att flirta och en annan att vara intresserad av att dejta. Antingen är det så, eller också tröttnade hon redan efter en vecka istället för de två, tre som jag förutspådde när jag först skrev om det äventyr som vårt första möte i verkliga livet var.

Sedan ser jag att hon skriver att små steg är det enda som fungerar för henne. Det är ett svar på mina tankar om att gå varandra långsamt till mötes, något jag skrev om när jag tog bladet från munnen. Jag tolkar hennes svar som att hon inte utesluter att jag skulle kunna vara någon hon skulle kunna tänka sig att dejta när lusten att göra det kommer åter någon gång i framtiden.

Med Supergirl har jag gjort något som jag aldrig förut har gjort med någon jag varit intresserad av; Jag har, med lite hjälp av min blogg, från första början försökt berätta hur jag känner och tänker och vilka tankar och förhoppningar jag har. Det blev belönat med samma gest tillbaka. Jag fylls av respekt inför supertjejen som vågar berätta trots att budskapet riskerar att såra. Därför vet jag redan nu att det tills vidare blir en vänskapsrelation oss emellan. Jag hoppas att jag ändå kan fortsätta att njuta av att vara förtjust i Supergirl och att det finns plats för mina känslor i vår vänskapsrelation.

Min tydlighet och vår diskussion om relationen är en del av strategin med de små stegen. Det är en för mig ny strategi som faktiskt verkar göra sitt jobb. Nu kan jag anpassa mina förhoppningar efter förutsättningarna istället för att under lång tid investera känslomässigt i en relation där mina förväntningar från början var orealistiska eller fel ställda. Kanske mitt hjärta inte behöver gå sönder denna gång?

Ytterligare en sak är bra med att veta vad Supergirl känner; Med vetskapen om att det kan ta tid innan Supergirl är intresserad av att dejta, blir det lättare för mig att vara öppen för andra möjligheter om tillfälle ges.