vänner

Först tänker jag när Supergirl skriver och berättar att hon inte känner sig redo att dejta och att det hon kan erbjuda är sin vänskap att jag än en gång har missförstått en kvinna. Det är förstås en sak att flirta och en annan att vara intresserad av att dejta. Antingen är det så, eller också tröttnade hon redan efter en vecka istället för de två, tre som jag förutspådde när jag först skrev om det äventyr som vårt första möte i verkliga livet var.

Sedan ser jag att hon skriver att små steg är det enda som fungerar för henne. Det är ett svar på mina tankar om att gå varandra långsamt till mötes, något jag skrev om när jag tog bladet från munnen. Jag tolkar hennes svar som att hon inte utesluter att jag skulle kunna vara någon hon skulle kunna tänka sig att dejta när lusten att göra det kommer åter någon gång i framtiden.

Med Supergirl har jag gjort något som jag aldrig förut har gjort med någon jag varit intresserad av; Jag har, med lite hjälp av min blogg, från första början försökt berätta hur jag känner och tänker och vilka tankar och förhoppningar jag har. Det blev belönat med samma gest tillbaka. Jag fylls av respekt inför supertjejen som vågar berätta trots att budskapet riskerar att såra. Därför vet jag redan nu att det tills vidare blir en vänskapsrelation oss emellan. Jag hoppas att jag ändå kan fortsätta att njuta av att vara förtjust i Supergirl och att det finns plats för mina känslor i vår vänskapsrelation.

Min tydlighet och vår diskussion om relationen är en del av strategin med de små stegen. Det är en för mig ny strategi som faktiskt verkar göra sitt jobb. Nu kan jag anpassa mina förhoppningar efter förutsättningarna istället för att under lång tid investera känslomässigt i en relation där mina förväntningar från början var orealistiska eller fel ställda. Kanske mitt hjärta inte behöver gå sönder denna gång?

Ytterligare en sak är bra med att veta vad Supergirl känner; Med vetskapen om att det kan ta tid innan Supergirl är intresserad av att dejta, blir det lättare för mig att vara öppen för andra möjligheter om tillfälle ges.

7 svar på “vänner

 1. Det måste ju bli lättare om man berättar vad man känner, tycker jag. Men jag har erfarenhet av att det kan vara skrämda för en del människor. För mig så är det inte det samma att tycka att någon är attraktiv eller vilket sätt man nu tycker om någon förenat med ett krav på att fördjupa eller intimisera relationen. Givetvis är det härligt när så sker, men ibland finns det praktiska hinder som trohetslöften, avstånd, tidsbrist och allt vad det kan vara som hindrar och försvårar. Ibland är det också avsaknad av intresse från den andra parten, men hur som helst vill jag gärna förmedla den goda upplevelse och vad jag vill till andra människor. Då vet de ju och kan förhålla sig därefter och jag uppskattar även det omvända.

 2. Jag måste fråga Supergirl om hon känner att jag har skrämt henne. Att det kan vara så har jag har inte tänkt på. Borde det inte bero mer på hur man säger det man säger än vad man säger om det är skrämmande eller inte? Eller?

 3. Ge inte upp, ge henne tid, är det rätt blir det ni!
  Vilka klyschor!!

  Men jag är övertygad om att hon vill vara och är din vän och att när ni lär känna varandra mer, saker och ting kan utvecklas på ett eller annat sätt. Ibland tar det tid och du vet ju ganska bra hur hon är, vi har ju följt hennes blogg ett tag och alla hennes eskapader. ;)

  Jag kan självklart inte sitta här och skriva om hennes känslor för dig, men det framgår klart och tydligt att hon tycker du är en mycket trevlig kille, nästan för bra för att vara sann!

  Följer med spänning utvecklingen och era bloggar.

  Tiden får utvisa vad som sker.
  Fortsätt blogga.

  Jag tänker lägga dig som länk på min blogg så jag hittar dig snabbt och kan följa vad som händer. Hoppas att det är ok?

 4. Tack för uppmuntran Hossan! Det är som du säger att vi får se vad som händer. Jag lovar att fortsätta skriva.

  Du får gärna länka till mig. Det tar jag som en komplimang! Var finns din blogg någonstans?

 5. Eller det blev kanske fel, outlook öppnades när jag testade min länk….
  http://kommandedagar.sprayblog.se funkar kanske bättre.
  I vilket fall som helst är du välkommen till min sida även om den inte innehåller samma läsvärde som din och Supergirls bloggar gör!

Kommentarer är stängda.