teleobjektiv

Jag undrar hur många känslor det finns? Är det några få, som med smaker, eller många, som med lukter? Vi har glädje, sorg, ilska, förvåning, avsky och rädsla. Det var sex. Finns det fler?

Det gör det nog. Dessutom är det ju skillnad på glädje och glädje. Man kan känna välbehag, upprymdhet, befrielse, spänning och tillfredsställelse. Och det finns säkert flera varianter. Dessutom kan man nog bli ännu mer precis. Visst går det att känna mer än en sorts välbehag?

Så jag gissar att det finns väldigt många känslor. Dessutom verkar de kunna vara väldigt precisa. Att identifiera en känsla kanske är en flerstegsraket? Eller som att zooma in med ett teleobjektiv? Vad är mitt obehag? Är det rädsla? På vilket sätt är jag rädd? Känner jag mig otrygg eller är det kanske osäkerhet?

Fördelen med att vara mer precis i sin identifikation är förstås att man med större säkerhet kan välja en reaktion som är adekvat. Så fram för större vaksamhet. På mig själv.