bättre fly än illa fäkta

Nu vet jag.

Det ansvar han tar om andra människor, även emot deras egen vilja, tar han därför att han är övertygad om att det är hans skyldighet. Hans manipulativa metoder, som jag kallar för lögner, kallar han stolt för att så frön och peta i rätt riktning.

Han är så charmig och glad, alltid fylld av roliga upptåg, att det är lätt att ryckas med och bortse från det som inte är lika vackert. När jag frågar om det jag tycker är konstigt förhalar han ofta; Han behöver tid att tänka och det har krävts tålmodig väntan för att få veta det jag nu vet. Många frågor är ännu obesvarade, men till slut måste jag inse att jag inte kommer att få fler svar.

Så det är dags för mig att välja. Och mitt val är enkelt. Trots att det inte känns så, så är han inte att lita på. En vacker dag är det mig han kör över ”för mitt eget bästa”. Så bättre fly än illa fäkta.

Planen är att göra det sakta och försiktigt. Jag vet inte hur han skulle reagera om han upptäckte att jag inte längre dansar efter hans pipa, men är inte heller intresserad av att ta reda på det. Så jag smyger sakta bort och låter vår relation långsamt rinna ut i sanden.