utåt

Mitt nyårslöfte inför 2008 var att året skulle bli ett utåt-år. Året innan var ett inåt-år, då jag lärde mig mycket om min sociala känslighet, det dubbla i att vara både introvert och extrovert, mitt behov av ett respektfullt och ovillkorligt bekräftande umgänge och mycket mer om vad det innebär att vara jag. Året som nu har gått skulle istället bli ett år då jag vände mig utåt och utforskade och utvidgade mitt sociala nätverk för att söka efter en fast anställning och för att lära känna flera potentiella partners. Så, hur gick det med det?

På arbetsfronten kan jag berätta att jag idag har blivit erbjuden en fast anställning som lektor. Det är på ett annat universitet än det jag hittills har varit verksam vid. Det återstår att förhandla om lön, arbetsförmåner och startdatum, men snart är det dags att flytta till en ny stad. Det känns spännande och jag är väldigt glad för det! När jag skrev mitt nyårslöfte var siktet inställt på industrin, men bara för att det då inte fanns några jobb att söka inom akademin. Att få anställning som lektor hade jag nästan helt gett upp.

På kärleksfronten har jag under hösten tagit steget fullt ut och utropat relationsanarki på mitt eget vis. Därmed söker jag inte längre efter en partner, utan frågar istället i varje nytt möte vad just den relationen kan ge. Jag låter också mina relationer komplettera varandra så att mitt nätverk får tillfredsställa mina sociala behov. Denna frigörelseprocess och några, i synnerhet en, av de underbara människor som finns i mitt liv har gjort att jag denna höst har mått bättre och upplevt mer lycka än vad jag har gjort på mycket länge.

Det har varit ett bra år.

15 svar på “utåt

 1. GRATTIS till jobbet!!! Och grattis också till att det gångna året har bjudit dig på lycka och välmående! Det är härligt att höra fler som känner som jag… att livet kanske inte ser så enkelt ut alla gånger, man springer in i en del bordshörn och får blåmärken på höfterna, men kikar man efter på helheten så… ser det faktiskt mest spännande och trevligt ut! :)

  Det är något att känna tacksamhet för, tycker jag! :)

 2. Alla välgångsönskningar jag förmår ur djupet av mitt hjärta!
  Välj ditt liv väl och ha det härligt som det passar dig!

 3. Hej!
  Stressad som jag alltid är har jag inte unnat mig att läsa särsklilt länge på din blogg, som du numera inte använder. Men vilken blogg! Här har jag verkligen att ösa ur. Man undrar ju verkligen vad du är lektor inom (heter det verklilgen så?)? Det kanske jag kan utläsa av bloggen när jag tar mig tid. Jag ser fram emot det!/Extremt extrovert Storasyster

 4. Hej och välkommen hit! Kul att du har hittat något som har fallit dig i smaken! Mer än att jag är naturvetare tror jag blir svårt att uttyda. =)

 5. Hallå Henrik, du har inte levt klart i det vanliga livet och tänkt börja blogga igen på det nya året, månne? :) (Alltså, jag menar ju inte att du INTE ska leva i det vanliga livet också, fast det förstår du säkert…) Jag är helt enkelt lite nyfiken på hur det går för dig… :)

  Hur som helst så hoppas jag att ditt 2009 varit ett bra år, och vill önska dig ett gott 2010! :)

 6. Ta inte bort den i alla fall! Du verkar vara en mycket klok människa! Vad har du pluggat?

 7. Kul att du gillar bloggen! Jag har inga planer på att ta bort den.

  Nej, jag är inte tokig. Däremot är jag naturvetare.

 8. Tack, bless, det har jag! Jag hoppas att även du lyckas navigera genom livet på ett bra sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *