nyårslöfte

Inför det nya året tänker jag på min jobbcoachs råd om att arbeta inåt, utåt, framåt. Jag vill använda strategin inte bara i mitt sökande efter en ny karriär utan också för att finna en hjärtevän. Många kastar sig efter första bästa, både när det gäller jobb och partner, och risken finns att man inte träffar riktigt rätt eller inte lyckas alls. Istället vill jag följa min jobbcoachs råd om att lära känna mig själv och undersöka marknaden så att steget framåt blir enkelt och den man väljer är någon som vill ha en.

Under det gångna året har jag lärt mig mycket om mig själv. En av de viktigaste pusselbitarna har varit en ökad förståelse för min duktiga sida och mer allmänt har jag lärt mig att jag har en hel arsenal av både introverta och extroverta strategier som kan driva mig och ge mig stimulans och energi. Istället för att bara vara duktig kan jag bredda mig och därmed stå mer stabilt.

Kopplat till vad som kan ge mig energi hör en annan pusselbit, nämligen en ökad förståelse för min sociala känslighet. En sida av myntet är en homogeniserande, lyhörd och förstående sida. En annan är konflikträdsla och obehag vid negativ kritik. Det gör att sociala sammanhang kan ge mig otroligt mycket, men bara där jag känner att jag blir accepterad och respekterad som jag är.

Rent konkret betyder det till exempel att jag letar efter arbetsuppgifter med handledande eller coachande inslag och ett förhållande där jag känner att jag duger som jag är och inte behöver göras om för att vara uppskattad.

Under året som kommer vill jag nu istället rikta mig utåt. Jag vill utvidga och använda mitt sociala nätverk för att kartlägga arbetsmarknaden och för att lära känna fler potentiella partners. Att hitta kontakter i industrin tror jag inte blir särskilt svårt. Det känns som att jag redan är på god väg. Att hitta jämnåriga singlar känns som en större utmaning, inte minst som jag i valet mellan extrovert eller introvert dans inte egentligen hade något val. Beslutet var redan fattat och det blir tango till våren. Men förhoppningsvis ger det några nya kontakter och kanske kan jag också bli bättre på att utforska det nätverk jag redan har.

12 svar på “nyårslöfte

 1. kikar in och hittar många intressanta tankar, du skriver bra kring internetdejtingen, och hittade min väg till MB testet..märkligt nog så har jag alltid varit en ENF..från T till ett J under senare år, men i den testen jag gjorde nu var jag en INFJ..vilket förvånade mig. Kanske beror det på att testet var på engelska..intressant iallafall. Dock med ett svagt I och svagt J..

  Det jag slås av när jag läser dina tankar är att du har som carulmare skriver stor respekt för dig själv och att jag har något att lära av dina tankar.

  önkar dig ett gott slut och en bra början på nya året..

 2. Hej och välkommen hit!

  Det verkar inte vara något bra test jag hittade. Det är många som hamnar fel, särskilt om de ligger nära gränsen på någon variabel, och frågorna om I och E tycker jag handlar mer om huruvida man är inåtvänd eller utåtvänd istället för om var man får sin energi ifrån, vilket ju är ett missförstånd.

  Det är kul att höra att jag framstår som någon med respekt för mig själv!

  Gott nytt!

 3. Hejsan, tänkte bara säga att jag har skrivit ett litet svar på dina frågor, på feministertarplats-bloggen. Dock mkt torftigt. Båda dina frågor kräver egentligen timslånga diskussioner, och jag behöver diskutera dem med min fi-kompis för att veta vart jag egentligen står. Detta kanske låter karaktärssvagt, men jag tycker det är svårt att alltid ha de rätta svaren utan att diskutera dem med någon klok person.

 4. Inte låter det karaktärssvagt att vilja fundera över var man står innan man svarar. Tvärtom låter det klokt och som en god egenskap hos en politiker! ;)

 5. Jag har börjat tänka så att jag står kvar och ser vad som händer. Det känns som liknande det du skriver om att utforska det nätverk du har. Och faktiskt, för att vara lite bildlig, så händer det att när jag står kvar kommer någon till mig, vilket de nog inte hunnit eller vågat när jag sprungit runt och letat hela tiden… Bildligt alltså.

 6. Jag förstår nog inte vad din bild betyder, Miranda. Att vara närvarande och uppmärksam på de möjligheter som dyker upp låter bra, men att vara passiv tycker jag låter som att avsäga sig ansvar över sådant som man faktiskt har kontroll över. Då finns väl en risk att man låter andra välja åt en och hur ska någon annan kunna veta vad som är bra för en?

 7. Jag menar inte att jag är passiv i valet. Kanske snarare att jag väntar med det tills dess att jag ser vad det är jag har att välja på. Ge mig tid att lära känna någon helt enkelt, istället för vara snabb med att välja (bort).

 8. Har med stort intresse läst lite mer i din blogg. Speciellt intressant var det avsnittet med anknytningsteorin, blev mycket intresserad av att läsa mer kring den. Sedan läste jag dina inlägg kring Mayer Briggs. Jag känner igen så mycket i det du skriver, det känns lite som om det var mig det gällde. Märkligt att någon annan kan så lik mig, eller egentligen kanske inte alls märkligt? Ha en underbar kväll!

 9. Kul att du hittat något intressant! På vissa sätt är vi människor nog trots allt inte så olika, eller kommer åtminstone inte i så många olika varianter, men det krävs en blogg eller några djupare samtal för att man ska upptäcka likheterna.

Kommentarer är stängda.