en sällsynt känsla

Det finns en känsla som jag vet väldigt lite om. Jag har bara känt den en enda gång i mitt liv, så jag vet inte om den brukar kännas på det sättet. Inte heller vet jag i detalj vad det var som fick mig att må så illa. Det var väldigt obehagligt. Känslan grep tag i min kropp och fick mig att känna mig fysiskt sjuk. Jag vill aldrig känna så igen.

Samtidigt inser jag att det bara är en känsla precis som alla andra och om jag känner den igen borde den gå att hantera precis som alla andra känslor genom att prata om den och genom att uttrycka den på något sätt. Antagligen kan jag till och med välja hur jag ska uttrycka den, om jag bara lyckas hitta några bra alternativ. Det är inget magiskt eller annorlunda med just den känslan.

2 svar på “en sällsynt känsla

  1. Panikångest/ångest kan få en att känna sig fysiskt sjuk. Det är helt ofarligt, trots att man kan tycka det är mycket obehagligt. Nu vet jag inte om det var ångest du kände.

    Det finns övningar för att känna igen symptomen, men det finns också övningar för att ”tänka” sig ur det när man väl har hamnat i det.

  2. Panikångest är en bra gissning, men inte det jag tänkte på. Panikångest är tack och lov också en känsla jag inte har känt så många gånger i mitt liv. Att någon har hittat på övningar antar jag är ett försök att hantera problematiken med att bristande erfarenhet gör det svårare att hantera sällsynta känslor när de väl kommer?

Kommentarer är stängda.