hängig?

– Jag känner mig lite hängig idag.

Men varför säger jag så? Jag är ju inte ett dugg trött. Tvärtom är jag rätt pigg. Typiskt mig att gräva gropar för mig själv. Nu blir jag ju tvungen att ta det lugnt resten av kvällen. Om jag inte säger vad jag menar får jag åtminstone mena vad jag säger. Eller nåt.

Så varför säger jag då så? Är det ett artigt sätt att säga nej? Hade jag inte kunnat välja en ursäkt som var sann istället? Att det där var en lögn måste ju märkas direkt.

Vad är sant då? Varför vill jag inte? Vet jag det? Och om jag nu inte vet, varför säger jag inte bara att jag inte vill? Måste jag veta?

Nej, jag vet inte varför jag inte vill. Jag vet bara att jag inte vill. Men jag vet varför jag inte säger det. Jag är rädd. Rädd att du ska bli arg. Eller ledsen. Rädd att du ska tro att jag inte tycker om dig. Klart att jag inte kan säga nej. Inte så direkt. Det skulle bli fel.

Så då väljer jag en enkelt genomskådad lögn?

4 svar på “hängig?

  1. Jag har som uppgift för mig själv att bara säga ja eller nej. Inte motivera mina beslut och minimera mitt förklarande för andra människor. Resultat så här långt är, att i de flesta fall, är det ingen som frågar om varför jag vill det ena eller andra. I början kändes det tomt och jag ville förklara och berätta och snygga till, så att jag fick bita mig i tungan för att vara tyst. Men nu svamlar jag mindre och det är lite enklare.

  2. Känner du igen dig, bless, i min rädsla? Eller tror du att du hade en annan anledning till att vilja snygga till?

  3. Det är nog samma rädsla, kanske en önskan om att hela tiden hålla alla möjligheter öppna som drev mig. Nu är jag mer noga med att inte säga mer än jag har täckning för. Och som i det fallet du beskriver här, om jag inte vet varför jag inte vill, men någon frågar, så säger jag att jag inte vet.

    Från att ”hålla alla dörrar öppna” till ”bära eller brista”, men jag håller mig till det jag uppfattar som min sanning. Så tror jag att man kan sammanfatta min utveckling. Märkligt nog känns det som att det oftare bär med ”bära eller brista” än ”med alla dörrar öppna”. Kanske för att jag är tydligare och mer begriplig.

Kommentarer är stängda.