mindre drama och mera dans

Valborg närmar sig med stormsteg och därmed en av årets höjdpunkter i form av dans på slottet.

För två år sedan frågade jag kvinnan som visade mig himmel och helvete om hon ville vara min dejt, men hon gick med sin vän och jag gick då med någon annan, vilket resulterade i att hon blev svartsjuk.

Förra året gick jag med en kvinna vars pojkvän inte ville dansa men som ändå dök upp under kvällen och då blev svartsjuk på mig.

I år går jag utan dejt. Jag hoppas att det blir mindre drama och mera dans på det sättet!

11 svar på “mindre drama och mera dans

 1. Nja, jag vet inte…tänk på alla killar som kommer att bli svartsjuka för att deras dejtar hellre dansar med dig. ;)
  Men det enda sättet att skona dem vore ju att stanna hemma och det tycker jag rakt inte att du ska..! Det är ju nyttigt att lära sig hantera sin svartsjuka, kom vi inte fram till det?
  Obs, det är vår och fredagseftermiddag, så ta mig inte för allvarligt…

 2. Ah, strunta i deras svartsjuka. De som har det problemet kommer att bli svartsjuka bara de tänker på dig ändå och du kan inte göra något åt den saken. Dansa på du och var så praktfull som du kan:)

 3. TheHolyGoat: Så jag har ett ansvar för att andra lär sig hantera sin svartsjuka? Då kanske jag borde dansa med tjejernas dejter också? =)

  bless: Fracken är redan framtagen. =)

 4. Nej, inget ansvar, det är upp till dem att dra nytta av den chans till lärande som du skänker dem. Dansa med tjejernas dejter: Bara om du verkligen vill. Eller inte hittar något bättre. :)

 5. B: Ja, på Valborg verkar allt kunna hända, men i ärlighetens namn har jag mest positiva minnen. =) Jag önskar även dig en riktigt bra Valborg!

  TheHolyGoat: I höstas gjorde jag mitt första seriösa försök att dansa som följare. Jag skrev om det i dansa med dig. Jag upptäckte att den njutning som ligger i att följa är väldigt annorlunda den njutning som finns i att föra. Det senare skrev jag om i vill du våga?. Jag vill ha båda delarna; Ibland vill jag föra och ibland vill jag följa.

  När jag berättade för mina vänner att jag hade dansat följare väckte det förvirring och flera gånger fick jag frågan om det var ont om tjejer på dansgolvet så att jag blev tvungen att dansa med killarna istället. Inte någon enda tänkte tanken att det kunde vara tjejer jag dansade med, vilket var fallet.

  På dansen i höstas hade jag tur att få dansa med en tjej som är väldigt duktig på att föra, men ofta är inte tjejer så vana förare och därför tänker jag att det vore bättre att dansa med någon duktig kille när jag vill följa. Jag tycker med andra ord att det är mycket bättre att dansa med killar än tjejer och inte en nödlösning som mina vänner tänkte och som jag, kanske felaktigt, anade i din kommentar om att ”inte hitta något bättre”. Därför mumlade jag lite. =)

  Nu när jag har förstått att jag gått miste om halva njutningen med dans är jag inte längre beredd att ge upp det och betalar med glädje det pris jag får betala när jag ifrågasätter könsroller; Folk får tänka vad de vill om min manlighet och sexuella läggning.

 6. Då förstår jag och jag medger att jag misstolkade dig – tog smileyn efter ”då kanske jag borde dansa med tjejernas dejter också?” som att du såg den tanken som litet absurd. Men lägg märke till att jag ändå inte förutsatte att det skulle vara en nödlösning, jag hade ju med alternativet att du verkligen ville också.

  Hur som helst, mot den bakgrunden som du nu berättade om (hade inte läst de gamla danstrådarna) förstår jag att kunde ta min kommentar som du gjorde. Fortsätt du göra som du vill och ifrågasätta rollerna! Det ÄR tröttsamt när folk ska dra så mycket slutsatser beroende på vad de tror hör ihop med vad. Jag tycker inte heller att man ska böja sig för sånt.

 7. Jo, jag noterade alternativet. Jag kommer också att fortsätta utmana. Jag tror att en del av mig tycker att det är kul att folk blir förvirrade och börjar undra. Därav smileyn. =)

Kommentarer är stängda.