varannan damernas

Nätdejting verkar vara en tålamodskrävande aktivitet.

Under de två veckor som jag har varit medlem har jag kontaktat 26 kvinnor. Fyra tackade för visat intresse men avböjde till fortsatt dialog. Två svarade en gång, men lät sedan konversationen dö ut. Övriga 20 svarade inte alls.

Om jag räknar bort spam har jag blivit kontaktad av två kvinnor, men inte någon av dessa väckte mitt intresse.

Min gissning är att många kvinnor, särskilt de som presenterar sig med bild, får så många brev att de inte orkar titta på alla avsändares profiler utan sorterar utifrån hur meddelandena är formulerade. Korta hälsningar åker då direkt i papperskorgen.

Jag har därför börjat lägga stor möda på mina kontaktförsök. Jag förklarar tydligt vad som har väckt mitt intresse, jag visar att jag har läst profilen och jag formulerar mig vackert, finurligt och med glimten i ögat. Jag skriver nu inte mer än ett brev om dagen och lägger aldrig mindre än en timma per brev.

Min nya strategi har ännu inte lett till att någon har svarat, men fler har börjat titta på min profil, så det känns som ett steg i rätt riktning. Kanske är det bara tålamod som krävs?

Sedan kan jag inte låta bli att fundera på vad det är på dejtingsajter som främjar traditionella könsroller; Vad är det som gör att män tar initiativ till fler kontakter än vad kvinnor gör och vill vi verkligen ha det så? Vad sägs om att turas om, så att varannan vecka kan bara killar ta nya kontakter och varannan vecka kan bara tjejer göra det? Jag tror att det skulle göra dejtingsajter mer trivsamma för både kvinnor och män.