ful och ärlig

Jag hittade en artikeln i SvD från 2005 som refererar till en undersökning som genomförts på en amerikansk dejtingsajt. Här är några citat:

  • 55 procent av alla män och 20 procent av alla kvinnor blir inte kontaktade av någon. […] Kvinnor mottar i genomsnitt meddelanden från 12,6 olika män medan motsvarande siffra för män är 2,6.
  • Utseende är för såväl kvinnor som män den viktigaste egenskapen för att lyckas i sin internetdejting. […] För män är det dessutom bra att vara lång. Flest meddelanden får män som är drygt 190 cm långa. Kvinnor bör däremot inte vara alltför långa, mellan 160 och 173 cm är bäst. […] För kvinnor är optimalt BMI 17. […] Motsvarande värde för män är 27 […] Varken för kvinnor eller män är det alltså optimalt att befinna sig i normalzonen 18,5-25.
  • Att vara rik är som man en stor fördel: ju högre inkomst desto fler kvinnor som tar kontakt. För kvinnor är sambandet mellan inkomst och framgång i stället U-format. Att tjäna lite är inte bra, men det är inte heller bra att ha en alltför hög inkomst. På liknande sätt förhåller det sig med utbildning. Män tjänar på att ha en hög utbildning, för en kvinna är det inte bra att vara alltför utbildad.
  • Med tanke på att bara en procent uppger sig se sämre ut än genomsnittet och att 3,5 procent av användarna uppger sig tjäna mer än en och en halv miljon kr per år […] kan man fråga sig om dejtingsajter främst lockar de vackra och rika eller om det måhända är så att människor inte är riktigt sanningsenliga i sina kontaktannonser. Det senare är nog rimligare att anta.
  • Ett av de mest etablerade resultaten i forskningen kring partnerval är att människor attraheras av personer som är lika dem själva. […] Det visar sig […] att även på internet attraheras människor främst av dem som liknar en själv. […] Utbildningsnivå och inkomst är mycket mer lika för dem som har utbytt kontaktinformation än för sajtens användare i allmänhet. Även fysisk attraktion är positivt korrelerad. Vackra människor matchar med andra vackra människor. Rika män tenderar dessutom att matcha med vackra kvinnor, men inte tvärtom.

Jag börjar förstå att internetdejting inte fungerar för alla; Jag är 176 cm lång, har ett BMI på 23, är inte rik, är arbetslös och har försökt ge en ärlig bild av mig själv. Då är det inte konstigt att jag inte är attraktiv.