svartsjuk

– Vi är bara vänner.

Kvinnan som visade mig himmel och helvete förklarade i förväg. De hade varit tillsammans tidigare, men nu var de bara vänner. Hon hade dock inte berättat för honom att vi hade känslor för varandra och hon bad att få göra det själv vid tillfälle. Jag gav henne mitt ord. Dessa var förutsättningarna inför vår långhelg på tre man hand. Jag är inte svartsjuk av mig och tänkte att det skulle gå bra.

När så långhelgen kom upptäckte jag att deras vänskap inkluderade innerliga kramar, snuddande kroppar, kvardröjande beröringar, glittrande blickar, varma leenden och glada skämt av sexuell karaktär. Jag anade ett starkt känslomässigt band och svartsjukan kom vällande. Jag kände mig fysiskt sjuk, men mitt löfte hindrade mig från att uttrycka det.

Det blev en helg med ständig jakt efter ensamma stunder. När jag fick tillfälle att prata med henne på tu man hand berättade jag att jag hade det jobbigt och bad henne att inte vara så fysisk med honom. Hon respekterade min önskan och det gav lite andrum. Det blev ändå en jobbig helg och det tog flera veckor innan jag kände mig helt frisk igen.

När det gäller svartsjuka är jag som ett barn. Jag är oerfaren och känner inte igen mina känslor. Inte heller vet jag hur jag ska hantera dem, men jag tror att ett av skälen till att det blev så jobbigt var att jag valde att hålla mitt ord, vilket hindrade mig från att uttrycka dem.

Jag träffade dem tillsammans ytterligare några gånger. Då hade hon berättat och han visste att jag var svartsjuk. Det gjorde mötena lättare, även om de fortfarande tog på krafterna.

4 svar på “svartsjuk

  1. Jag brukar inte vara särskilt svartsjuk av mig men den första situationen – när de var ”fysiska” medan du inte fick visa något – skulle jag också ha tyckt var jobbig. Kanske särskilt som jag skulle ha tyckt att detta att hon ville berätta om er för exet vid ett senare valt tillfälle antyder att situationen mellan dem inte var helt okomplicerad. Så inte tycker jag att din svartsjuka var barnslig.

  2. Låt ingen sätta munkavle på dig på det sättet igen, är min absoluta och spontana reaktion, eftersom det försatte dig i någon form av vanmakt. Ingen har rätt att kräva sådant av någon. Självklart, att om ni hade en relation att du ville att hon skulle vara dig närmast och allt annat är minst oartigt.

  3. TheHolyGoat: Jag menade inte att min svartsjuka var barnslig, utan att jag är lika oerfaren som ett barn när det gäller att hantera den. Jag har inga utprövade strategier att luta mig mot.

    bless: Det är oklart vad vi hade, men det spelar ingen roll. Nu vet jag vad en munkavle kan ha för effekt och det kommer jag inte att gå med på igen.

Kommentarer är stängda.