sexualkraft

När jag var sjutton år gammal sa min far till mig att jag inte var mogen att ha sex. Det lät konstigt i mina öron, men jag hade och har fortfarande stor respekt för honom och hans tankar. Jag gjorde därför så gott jag kunde för att ta till mig det märkliga budskapet. Det, och annat, gjorde att arvet hemifrån blev en syn på sexualitet som något som bör tyglas.

Idag tänker jag annorlunda om sexualitet. Idag tänker jag att sexualiteten är en väg till känslomässig mognad; Det är en frigörande kraft som hjälper den som vill släppa taget att ge sig hän och låta känslorna växa och blomma ut. Det är en väg till mer fulla möten med andra människor, oavsett om det är sexuellt, sensuellt eller genom kärleksfull vänskap.

5 svar på “sexualkraft

 1. Precis som du skriver i det andra stycket tänkte jag i går kväll när jag läst alla kommentarerna på flirtis!

  (flirtis är ett roligt ord, har du konstruerat det)

 2. Och så kom jag att tänka på Birgitta Stenberg som i ett radioprogram sa att ”hur man är man är i sängen, visar hur man är som människa”

 3. Åh, flirtis är nog en omedveten kontamination av flirt och kurtis. Ordet kurtis hade fungerat alldeles utmärkt och jag får nu öva mig i att motstå frestelsen att skriva om historien trots att makten ligger i mina händer. =)

  Om Stenbergs uttalande undrar jag om omvändningen, det vill säga ”hur man är som människa, visar hur man är i sängen”, är lika sant?

 4. Ja absolut, det tror jag. Jag har en massa teorier och definitivt ovetenskapliga slutsatser, för så många har jag inte vänslats med på det viset att det blir någon statistisk säkerhet. Det kanske är ett bra inlägg, så jag spar på teorierna ett tag.

  Det var nog din far som inte var mogen för att ha sex, tror jag.

 5. Om min fars sexualliv vet jag mycket lite, och inte vill jag veta heller. =) Däremot förstår jag att även han har ett arv från sina föräldrar och från den sociala miljö som han växte upp i. Jag respekterar fortfarande hans åsikt även om jag inte längre delar den.

  Jag ser fram emot att läsa dina teorier! =)

Kommentarer är stängda.