njutningens konst

Kickar vet jag en hel del om och jag älskar dem, men när det gäller njutning har jag mycket att lära.

Jag gick förbi en godisaffär häromdagen och försökte dra mig till minnes när jag senast åt godis för min egen njutnings skull. Kanske var det som barn? Jag minns inte. Det var i alla fall väldigt länge sedan. Nuförtiden äter jag av sociala skäl på bjudningar, för att hålla mig vaken när jag kör bil om natten, för att fylla på energi inför ett träningspass eller när det fyller någon annan funktion. Dock inte för min egen njutnings skull.

Jag är likadan med mycket av det som kallas livets goda. Jag dricker varken alkohol eller kaffe. Jag har inte smaklökar nog att bli någon gourmé och är fortfarande lika imponerad av kompisen som kan känna vilken typ av fett jag har använt i matlagningen.

Jag har aldrig förstått poängen med att bada bastu och badar gör jag för lek eller träning. I min förra lägenhet hade jag badkar som jag inte använde en enda gång på de knappt tio år jag bodde där.

Massage är jag dock lite nyfiken på. Jag knådade mitt ex i otaliga timmar under de år som vi var tillsammans och det verkar uppenbarligen kunna ge mycket njutning. Det närmsta jag har kommit själv är när jag för ett drygt år sedan efter mycken tvekan till slut vågade skriva upp mig på ett pass som erbjöds genom jobbet. Det blev dock inställt på grund av sjukdom och jag skrev aldrig upp mig igen.

Nu ska jag gå och köpa mig en glass. Att äta glass på egen hand, för min egen njutnings skull, lärde jag mig förra sommaren och det känns som att den färdigheten behöver bekräftas!