paus

Efter en dryg vecka på Lofoten kan jag berätta att det är den vackraste platsen på jorden. I detta äventyrens land möter fjäll både fjord och hav i en prunkande grön och lågväxt natur. Kritvita sandbottnar ger havet en turkos lyster i solens sken och midnattssolen får tiden att stå still.

Lofoten bjuder också på klättring i världsklass längs stora svaiga granitväggar, brutna av långa spricklinjer visandes vägen för den som liksom jag föredrar enkel navigering.

När jag klättrar gör jag bara det och inget mer. Men med jämna mellanrum tar jag paus och då kan jag njuta av det som just har varit och av att vara där jag är. Bilden nedan är från en sådan paus.

paradiset.jpg

6 svar på “paus

 1. =) Wow! Magiskt! Hisnande! Och så har du fått nya härliga krafter, antar jag. Positivt!

  Var ligger Lofoten förresten? Norge va? Ursäkta mina dåliga geografikunskaper. Har inte rest så mycket varken i Sverige eller Norden. Men till många andra ställen.

  Vattnet ser ut som i en vältecknad Disneyfilm. ;) Nästan overkligt vackert!

  Dyker du också? Och tittar på alla märkliga varelser som bor därnere?

  Tänk att det finns en värld i vattnet, en i himlen och en i universum och en där vi befinner oss, och säkert minst en som vi inte kan se. Plus alla andra världar som vi skapar med vår fantasi. Alla pågår de samtidigt…

 2. Ja, Lofoten ligger i Norge, strax norr om polcirkeln.

  Nej, jag dyker inte, men en dag satt jag och min klätterkompis en lång stund på en klippa och lät oss fascineras av ett stim med fiskar som simmade fram och tillbaka i vattnet under oss. Om jag bodde på Lofoten eller vid Medelhavet skulle jag absolut ta dykcertifikat, men Östersjöns grumliga vatten lockar inte.

  National Geographics läsare röstade fram Lofoten som världens vackraste plats, tätt följt av Torres del Paine i Patagonien. Om du har rest mycket och dessutom har känningar i Sydamerika kanske du har varit där?

 3. Nej, tyvärr har jag mest rest i Europa. Vi reste mycket varje sommar ma, pa, min lillebror och jag. När jag var liten. Till ”icke-turistställen” för dom avskydde charter och turism.

  Mitt födelseland har jag inte ens varit tillbaks i. Men däremot i Nicaragua var jag en gång på brigadresa. Och jag planerar ju för Brasilien i slutet av detta år. Då borde man passa på att se bla Peru m fl länder. Vill ju, men pengar, pengar, pengar…och tid!

  Fiskstim, ja dom kan vara faschinerande. En gång i Nicaragua när jag tvättade mig i en å kom de minismå fiskar i enorma stim. Jag tog tvålen och tvålade in mig. Löddret rann ner i vattnet och då plötsligt…AAAAAJJJJ, jag bara skrek. Fiskstimmet verkade inte tycka om tvål. Eller så blev dom helt galna. Fick nån knäpp eller nåt. För de attackerade mig med sina små gaddar eller vad det var. Vassa som synålar. På mina stackars fötter.

  Vart har du rest mer?

 4. Sverige, Norge, Finland, Danmark, Bulgarien, Tyskland, Slovenien, Italien, Frankrike, Spanien, Storbritannien, Ryssland, Kina, Australien och USA. Högt på önskelistan står Nya Zeeland och Chile. En ny tur till Lofoten nästa sommar är redan bestämd. =)

Kommentarer är stängda.