kontaktannons, version 5.0: enligt mallen

Jag hittade kontaktannonser.biz, en sida som ger råd om hur man skriver kontaktannonser på nätet, och prövade att skriva en genom att bara följa deras mall utan att tänka själv. Så här blev det:

Svåråtkomlig och desperat man söker timid och följsam kvinna

… eller inte. =)

Nä, snarare: Klipsk, empatisk och verbal man söker samtalande och nyfiken kvinna för ett nära och långsiktigt förhållande.

Mina passioner: Jag dansar foxtrot till storbandsjazz med närvaro och intensitet, klättrar på klättervägg och klippa med stil och precision, skriver musik och dirigerar kör både känsligt och känslosamt och älskar att forska och undervisa.

Min sociala sida: Jag lyssnar, ser och lägger på minnet, är genuint intresserad av människor och pratar hellre om relationer och känslor än engelska ligan och bilmotorer. Jag föredrar förtroliga samtal på tu man hand framför många ytliga kontakter. Dessutom bloggar jag regelbundet och har flera goda vänner på nätet.

Mina styrkor: Jag har gott om IQ och EQ, är verbal och reflekterande samt nyfiken och äventyrslysten. Jag är kreativ, får saker och ting gjorda och fungerar som allra bäst i krissituationer.

Mina svagheter: Jag är inte alltid uppmärksam på vad jag själv vill och behöver, och blir obekväm med alltför många obekanta människor omkring mig.

Mina egenheter: Jag lever utan armbandsur, kalender och mobiltelefon, dricker inte alkohol, kaffe eller svart te, men gärna grönt eller rött, äger ingen cykel och åker sällan buss, men tvekar inte inför att gå långa sträckor till fots.

Min längtan: Jag söker en kvinna som vill vara min bästa vän och älskarinna och som är intresserad av att bygga ett nära och långsiktigt förhållande. Med dig vill jag prata om allt, våga vara mig själv och låta min sexualitet få blomma. Barn är underbara, men det är inte viktigt med egna.

Dina egenskaper: Du behöver inte dela mina intressen och egenheter men respektera dem precis som jag respekterar dina. Jag tror att du liksom jag kan formulera dina tankar och känslor i ord och att du delar min nyfikenhet och reflekterande läggning.

Och sist, men inte minst, min humor: Jag är aldrig ironisk och därför aldrig svår att förstå. ;) Tvärtom kan jag vara rak och ärlig och det finns risk att jag väcker känslor.

Kommentarer?

12 svar på “kontaktannons, version 5.0: enligt mallen

 1. Jag känner att denna faktiskt är mest ärlig av alla nedanstående. Och mycket spännande med bra inledning. Och uppdelning i stycken. Lätt att förstå. Lätt att veta om kvinnan själv skulle passa till dig. Ett smakprov som lockar till intresse. Och intresse från förhoppningsvis rätt personer — de får ju höra om dina egenheter direkt, och behöver inte känna sig lurade av en insäljande annons som inte stämmer med verkligheten.

  Hur känns det själv?

 2. Tack för respons och kul att du gillade denna version! Jag blir nog bara mer och mer osäker på vem jag egentligen är. =)

 3. Jag känner faktiskt också mest för denna.
  Det känns som att man får en uppfattning om dig, något som man kan ta på.

  Som till exempel: ”Jag lever utan armbandsur, kalender och mobiltelefon, dricker inte alkohol, kaffe eller svart te, men gärna grönt eller rött, äger ingen cykel och åker sällan buss, men tvekar inte inför att gå långa sträckor till fots.” berättar en hel del om dig.
  Liksom när du skriver ”Barn är underbara, men det är inte viktigt med egna.”.

  Fast, det är tveksamt om jag egentligen borde uttala mig om presentationer… vet ju att min senaste gav ett sken av att jag är en tuff och kaxig tjej…

  /Petra

  Ps.
  Så här såg min presentation ut:

  F I N N E S :
  Kvinna. Varm. Finurlig. Genuin. Ärlig. Hedonist. Frodig. Fyllig. Renlig. Retsam. Självständig. Kreativ. Optimistisk. Envis. Självsäker. Svår. Okonventionell.

  ~

  S Ö K E S :
  Man. Ärlig. Lång. Självsäker. Romantisk. Initiativtagande. Påhittig. Närvarande. Renlig. Självständig. Stark. Målmedveten. Verbal. Passionerad.

  Försökte vara så tydlig jag kunde. Men den är nog ganska luddig den också…
  *harkel*

 4. Så du fastnade för mina egenheter? =)

  Kul att läsa din presentation! Luddig tycker jag inte att den är. Tvärtom tycker jag att staccato-formen gör att den känns tydlig och precis.

  Man kanske får ge upp ambitionen att ge ett intryck av sig själv som stämmer överens med den bild man själv har? Det viktigaste kanske är att man ger något intryck överhuvudtaget?

 5. HAHAHAHA! Du är rolig, Henrik. Du har verkligen gett dig den på att skriva kontaktannons. Beundrar din enträgenhet. =D

  Och skrattar: ”klättrar på klättervägg och klippa med stil och precision” Hur ser det ut? Hahaha! Får upp en massa galna bilder framför mig. Hahaha!

  Jamen, faktiskt, här är den. Annonsen andas mer självförtroende, humor och känns fortfarande ärlig. Om man jämför med den förra så känns den här lättsammare.

  Ja, intryck ska man nog alltid försöka göra om man vill ha kontakt med människor. Det gör du, Henrik. Var så säker. Tror det är många som kan skriva under på det. =)

  Min allra allra första annons (några år sen) blev i DN.s förkortade form så här (Jag talade ju in en minut på telefonen):

  Varmblodig indianska 33, 150 cm med ungt utseende. Jag gillar bla musik, teater, barn, djur. Söker man 26-32 som är kärleksfull, varm. Du ska vara generös o lyhörd samt ha humor.

  Var vid denna tid så rigid med det där med åldern. Ville inte ha någon äldre än mig. Såg dom som gubbar allihopa. Skrattar åt mig själv.

  Det är ett roligt ämne det där med kontaktannonser. Du har väckt upp många tankar. Det är kul! =D

 6. Det är nog en annan av mina egenheter: Jag ser på mig själv och världen som föränderlig. Problem löser man och om det är något man inte kan så lär man sig det.

  Jag är fortfarande inte ända framme. Det vore inte så dumt om jag kunde få ner längden och lägga till min verbala lekfullhet utan att förlora det som nu är bra. Jag förstår inte varför det inte skulle kunna gå.

  Ja, så här arbetar jag: Förfinar, förkastar och börjar om, helst med kommentarer från andra i processen. Någon gång ska jag pröva ditt arbetssätt med att skriva dramatik och se hur det fungerar för mig.

  Intressant att du letade efter en yngre man. Annars tycker jag att många kvinnor verkar leta efter någon som är ett par år äldre.

 7. Jag vet inte om den måste bli kortare. Jag tyckte det var lättare att läsa den än de som var kortare, för den var lättläst, spännande och jag ville liksom läsa mer. Se upp så du inte tappar det genom att korta ner texten.

 8. Tack för varning. Det är väl bara att pröva och se vad som händer. Om inte annat kan jag kanske förstå varför de kortare varianterna har blivit mer svårlästa.

 9. Att skriva kort. Är en konst. Det kan bli poetiskt. Och man får som läsare fylla i och tolka resten själv. Det är vackert också. Men jag gillar faktiskt när du skriver mycket, både på bloggen och i just den här annonsen. Som är bra, spännande och intressant. Det är alltid intressant att läsa dig, man blir nyfiken ju! :D

  Det här med ens passioner i livet är också kul att få ta del av. Nu tänker jag bloggmässigt. När någon skriver uttömmande om sin passion, i ditt fall klättring, körsjungande och dirigerandet så blir man levande och känslosam. Jag frågade en gång dig om resor till andra länder för jag var nyfiken på var du varit och om det kanske var något särskilt som hänt på nån resa mm. Oftast när man börjar berätta något så kommer det ju nåt annat man kommer på. Eller iallafall är det så för mig. Hur som helst. Du radade upp alla ställen du varit på och sen var det liksom inte mer med det. Jag tänkte att det kanske inte är så stor passion för dig att resa eller så ville du helt enkelt inte berätta mer. Lite snopen blev jag dock. Läs INTE besviken. ;-)

 10. Resandet har till största delen varit i jobbet. Visst kan jag berätta mer om hur insidan av konferensbyggnader ser ut, men jag har svårt att göra det passionerat.

 11. NÄÄÄÄEEEEE, nu får du ta och ge dig! Ska du hålla på och be om ursäkt för allt stup i kvarten?

  Lägg aaaaaaaaaavv!

  =D

  hmm….insidan av konferensbyggnaden…du är rolig du!

Kommentarer är stängda.