okontrollerad jul

Julen närmar sig. Den första utan mamma. Jag ska hälsa på min far.

Jag fortsätter mina försök att abdikera från tronen som duktig och ansvarstagande storebror, ett projekt som påbörjades under påskuppehållet i våras. Pappa har försökt ordna med catering eftersom jag har avsagt mig ansvaret för julbordet, men det gick inte att få till under julhelgen och nu är det osäkert om alla syskon ens kommer att träffas.

Mitt kontrollbehov sliter i mig och protesterar mot tanken att syskonskaran inte samlas ens vid de stora helgerna, men jag antar att det är en nyttig övning för mig att släppa taget. Det får bli som det blir.

5 svar på “okontrollerad jul

 1. Är ni många syskon? Jag som ensambarn märker att jag lätt glorifierar fenomenet ”syskon”, tror på nåt sätt att har man bara syskon så har man alltid någon att dela allting med, glädje och sorg, ansvar och oro. Det man själv inte har – det är ju såklart nyckeln till allt! Men jag vet ju – egentligen – att det inte nödvändigtvis måste vara så.

  Hur det än blir, så hoppas jag att du får en varm och mysig – med eller utan julbord!

 2. Vi är fyra syskon och en av anledningarna till det är att mamma var enda barnet. =) Det finns mycket som är positivt med att växa upp med syskon, men nyckeln till allt är det förstås inte.

  Ha en god jul du med!

 3. Hihi – det kan jag verkligen relatera till. Jag har övervägt alternativet ”inga barn” – men aldrig alternativet ”ett barn”. Skulle det bli barn skulle det bli minst två. Och så blev det!

  Tack – jag satsar på en avkopplande och reflekterande jul. Bara sambons släktingar på besök gör att jag inte känner någon press – konstigt nog. Men det är skönt!

 4. Hoppas det blir bra som det blir. Julen är särskild, tänker för min del att det är så mycket förväntan och känslor som jag har med mig från att jag var väldigt liten. Att vissa saker måste vara som de alltid varit. Trots att jag inte firat jul med familjen så mycket på senare år så har jag skapat mina egna traditioner och ritualer. Det är svårt att ändra på.

  Fast den kanske inte blir som vanligt, hoppas du får en bra och fin jul!

 5. Tack, Miranda! Jag fick en bra jul, inte riktigt som vanligt, men inte helt ovanlig heller. Jag hoppas att du hade en bra jul du med!

Kommentarer är stängda.